Pages

Thursday, 20 December 2012

SEGERAKAN SIASATAN YANG INI JUGA

DIRI SENDIRI SENYAP MEMBISU
Naib Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata, pihak berwajib perlu menyiasat dengan lebih teliti amanat Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada 1981 yang membawa kepada perpecahan orang Melayu dan Islam di negara ini.
Mohd Shafie, yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah berkata, siasatan tersebut perlu dilakukan dengan segera agar tidak berlaku kekeliruan dan keraguan di kalangan orang Islam itu sendiri.

"Maklumlah bila ada kepentingan politik kadang-kadang agama diperalat oleh pihak tertentu dan kita tak ingin perkara ini berlaku hingga timbul kekeliruan dan perpecahan umat Islam," katanya kepada pemberita hari ini.

Mohd Shafie berkata, disebabkan amanat tersebutlah menjadikan orang Pas yang taksub sanggup tidak mahu solat berimamkan orang Umno, tidak mahu makan masakan
yang dimasak oleh Umno dan ada yang sanggup memutuskan hubungan kekeluargaan.

Terdahulu, beliau menghadiri Majlis Himpunan Perdana Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan Kedah dan Pelancaran Jom P Karnival Niaga Napoh dekat sini. - Bernama 

SIASAT YANG INI JUGA
 
Ada dakwaan yang mengatakan Datuk Seri Mohd Shafie Apdal yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah ada kaitan mengenai kes yang pernah menjadi gempar (di sini) dan dakwan hubunganya dengan wanita di sini tidak berapa lama dulu, eloklah juga disiasat dan jangan didiamkan saja. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...